Páginas

TALLER DE TINTA I ESCRIPTURA 1

Aquesta és una de les activitats integrades al projecte de l'època medieval o "Temps de castells" i que forma part del projecte TRENZAS. Quan preparàvem les activitats del camp d'aprenentatge del Císter  i havíem de triar quines formarien part del nostre pla de treball en vam haver de deixar una que ens havia fet molta il·lusió des del primer moment: era el taller de "Tinta".
En aquest taller els nens i nenes van al bosc, recullen un seguit de productes naturals que posen a macerar i que produeixen tinta.

Nosaltres, però, vam ser tossuts i hem rescatat, a la nostra manera el taller de tinta i escriptura. Primer vam anar a recollir canyes fines i seques pels voltants de l'escola per fer les plomes.
Vam fer la selecció de les més rectes i gruixudes i les vam tallar a una mida el més aproximada a la d'un llapis de grafit, sempre depenent dels nusos.

Un cop feta la selecció va venir la feina delicada: tallar-les de biaix per fer la "punta de la ploma". Vam aconseguir fer-ne una dotzena llarga de diferents gruixos.
Aquí estem pulint la punta.
Per fer la tinta vam provar amb pintura ven dissolta amb aigua però s'assecava massa ràpid i vam decidir provar amb tinta de ploma estilogràfica que ens va convèncer.

Ja teníem esl estris!!!!