Páginas

MUSICOTERÀPIA

La música és de nou la protagonista d'aquesta activitat...

Però ara és el torn de relaxar-se. Hem fet unes sessions amb música i amb tècniques de relaxació, per a activar tots els sentits. Aquesta tècnica que ja haviem utilitzat per als alumnes amb risc de fracàs escolar, l'hem fet ara amb tots els alumnes, per tal de utilitzar  els avantatges terapèutics de la música.

El so dels Bols Tibetans ve usant-se des de l'inici dels temps amb finalitats terapèutiques. Aquestos sons s'han utilitzat durant cents d'anys al Tibet, la Índia, Xina, Japó i altres països d'Orient amb la finalitat de meditar o sanar.

Als anys seixanta, aquest instrument fou descobert per músics occidentals i des d'aleshores s'ha gastat a les sessions de musicoteràpia pels seus innumerables beneficis.

Entre ells destaca que al ficar-se en contacte en el cos la seua vibració passa a la part solida, és a dir, als ossos i per tant recorre tot el cos, aquest fet promou que escoltem el nostre cos desenvolupant els sentits i adonant-nos de les sensacions i emocions que ens puguen produir tensió al nostre interior.

Per un altra banda, la vibració que emet el bol són ones alfa, unes ones similars a les que emet el nostre cervell quan es troba en estat de relaxació profunda, incitant aquest a suavitzar-se i baixar el ritme de pensament promovent un estat de pau interna.  

Vos recomanem que ho proveu!!!